Boller med knækkede hvedekerner

Til 24 stk:

  • 50 g smør
  • 1/2 liter mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk sirup
  • 2 tsk salt
  • 900 g mel
  • 3 dl hvedekerner
  • 1 dl A38

Kom hvedekerner i en gryde og overhældes med vand så det lige dækker. Kog i 3-4 min indtil du har en grød. Lad det køle helt af og tilsæt derefter 1 dl A38. Smelt smør i en gryde og hæl mælken oveni. Varm til den er lillefingervarm – ikke mere. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren der i. Tilsæt sirup og hvedekerneblandingen. Bland mel og salt sammen (VIGTIGT! da salten ellers kan slå gærcellerne ned), og tilsæt det lidt efter lidt. Dejen vil være blød, men så længe den har struktur og trevler er den fin.

Lad dejen hæve i 40 min. Slå den ned (du behøver ikke tage den ud af skålen og ælte på bordet, for det bliver klistret) og form bollerne med 2 skeer.

Lad efterhæve i 30 min. Bag på 180 grader (varmluft) i ca 15-20 min.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s