Braiseret kylling i støbejernsgryde

Det her er jo faktisk en ægte mormor klassiker! Jeg har dog lavet den i min egen version, men egentlig bare med de råvarer jeg lige havde i skabene. Og så brugte jeg min elskede Le Creuset støbejernsgryde – den er fantastisk!

Jeg brugte følgende:

  • En 1400 grams majs kylling
  • 2 grofthakkede løg
  • 2 fed hvidløg – hakket
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 håndfuld champignon i grove stykker
  • 2 æbler i tern (med skræl)
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • Lidt smør/olie

Kyllingen fyldes med det ene af løgene, hvidløg, persille og champignon – og lukkes med en kødnål så det ikke falder ud. Kyllingen steges af på alle sider i gryden med lidt smør. Kyllingen tages op.

Æbler og det andet løg svitses i gryden, efter et par minutter lægges kyllingen ovenpå. Tilsæt hvidvin og vand – det skal som minimum dække grøntsagerne. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Undervejs bør du tjekke om der er stadig er nok væde, det skal hele tiden dække grøntsagerne (tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt). Halvvejs tilsatte jeg en hønseboullion terning for at give væden god smag – brugte den nemlig til skysauce, men det er smag og behag.

Tjek kyllingen med et stegetermometer, den skal være ca. 80 grader for at være gennemstegt. Fordi der er masser af væde i gryden og der ikke kan slippe så meget væske ud under låget, er det næsten umuligt at kødet bliver tørt. Så better safe than sorry når man har med kylling at gøre.

Jeg serverede den lækre kylling med aspargeskartofler, agurkesalat og skysauce. Ægte mormor-mad! 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s