Chili con carne

Chili con carne er i princippet bare en kødsovs med bønner. Det er lige så nemt at lave som en bolognese, og man kan variere den lige så meget. Jeg vil gerne gøre den så sund så mulig, så jeg putter masser af grøntsager i.

Til 4 pers.

  • Olivenolie
  • 2 hakkede løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g revne gulerødder
  • 2 stængler revet bladselleri
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • God stærk chili (alt efter hvordan dine smagsløg er)
  • Spidskommen
  • Salt
  • Peber
  • En lille smule sukker (det opvejer tomaternes smag og fremhæver chilien)
  • 2 dåser kidneybønner (husk at dræne væden fra)

Steg løg og hvidløg i olivenolien. Tilsæt kød og brun det. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad det simre et par minutter. Tilsæt nu hakkede tomater, vand og krydderier – vent med sukkeret! Lad det koge under låg i 10 min. Tilsæt nu kidneybønner og lidt sukker. Smag til. Det skal have en stærk men samtidig blød smag.

Server med en god klat creme fraiche, naanbrød og en god salat. Jeg lavede en salat med spinatblade, agurk, tomat, snack peber og feta.

Der er desværre ikke noget billede af retten – men det er heller ikke den kønneste ret! Tilgengæld vil jeg gerne vise hvilken chili jeg har brugt. Den er virkelig god – og det er ikke alt tørret chili som er det. Den er fra Mill & Mortar (købt i The & Kaffe Delikatessehuset på Gl. Kongevej – nu Godthåbsvej, Frederiksberg). Prøv det!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s