De bedste grovboller!

Gode grove boller til madpakken, kaffebordet eller bare en snack. De er smækfyldt med gode grove ingredienser.

Til 20 stk:
50 g gær
7 dl lunken vand
2 spsk rapsolie
2 tsk sukker
2 tsk grov salt
3 fintrevne gulerødder
500 g hvedemel
100 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
200 g grahamsmel
150 g fuldkornsspeltmel

Opløs gær i vand. Tilsæt olie, sukker, salt, gulerødder og kerner. Bland melet i en separat skål og bland det i lidt efter lidt. Pas på der ikke kommer for meget mel i. Dejen skal være våd, men fast.
Lad dejen hæve 30 min med et klæde over. Slå dejen ned og placer bollerne på en bageplade med en ske. Lad bollerne efterhæve 30 min. Pensl med mælk og bag 15 min ved 200 grader.

Og så dufter det dejligt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s