Hjemmelavede amerikanske donuts

En lækker klassisker fra det amerikanske køkken. Fedtet ja, men det hører sig til 🙂 Denne opskrift giver cirka 14 donuts og lyder således:

  • 3 spsk. unsaltet smør (smeltet)
  • 1 1/4 dl. mælk
  • 4 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 dl. mel
  • 2 tsk. tørgær
  • 1 1/4 dl. vand-mel-bolle (lavet af 2 1/2 dl vand og 3/4 dl mel kogt op i en gryde til konsistensen er tyk)
    Vand-mel-bolle - og dens færdige konsistens
    Vand-mel-bolle – og dens færdige konsistens
  • 1/2-1 liter fritureolie til stegning

Ingredienserne blandes i prioriteret rækkefølge. Start med at blande smør, mælk og sukker. Tilsæt ægget og derefter salt. Bland mel og tørgær og tilsæt det dejen sammen med vand-mel-bollen. Ælt det godt til dejen opnår en god konsistens, den skal dog stadig være lidt klistret på dette stadie (hvorfor det er godt at bruge en røremaskine, så du slipper for klistrede fingre). Dejen skal nu hæve i 40 min, slås ned og derefter hæve 40 min igen (gerne under et klæde).

Klar til hævning
Klar til hævning
Min tro følgesvend i køkkenet - KitchenAid!
Min tro følgesvend i køkkenet – KitchenAid!

Dejen tages nu ud af skålen og æltes med hænderne på et meldækket bord. Sørg for at bruge godt med mel så det ikke klistrer fast. Dejen rulles ud i 1/2-1 cm tykkelse og stikkes ud med en rund form og en lidt mindre til hullet. I mangel af bedre brugte jeg et cocktailglas og bunden af en sprøjte-tylle – hvilket fungerede ganske fint. Drys mel på en bageplade og læg donuts’ene derpå. Det er vigtigt at der er mel på, for ellers ødelægger du dem når du skal have den af pladen igen. Lad dem hæve lunt i 1 time (gerne dækket med film).

Dejen udstikkes
Dejen udstikkes
Donuts klar til hævning
Donuts klar til stegning

Donuts’ene skal steges i olie i en stor gryde. Opvarm olien til ca. 190 grader og put 2-3 donuts i af gangen (vær meget forsigtig når du piller dem af pladen, for de mister let luften og det ødelægger dem). De skal ikke have mere en 30-40 sek på hver side, så vær meget opmærksom på farven. De vendes bedst ved at stikke en gaffel ind i hullet og vippe dem rundt. Når de er færdigstegte, tag dem op og læg dem på nogle ark køkkenrulle, som kan suge den overskydende olie. Når de er kølet af kan du putte glasur på eller drysse flormelis (eller noget helt tredje) henover.

Donuts i den varme olie
Donuts i den varme olie
Færdigstegte donuts
Færdigstegte donuts
Færdige lækre donuts med flormelis og chokoladeglasur
Færdige lækre donuts med flormelis og chokoladeglasur

Server straks – for jo længere tid de ligger, jo mere rynkede og kedelige bliver de! (de kan sagtens spises dagen efter, men det er ikke helt det samme).

Enjoy! 🙂

Opskriften er udviklet af The 350 Degree Oven – jeg har blot tilpasset den og oversat til dansk.

Reklamer

12 thoughts on “Hjemmelavede amerikanske donuts

  1. De er rigtig gode! Men syntes personligt at de mangler en lille smule sukker! Men jeg er også sådan en lille supper gris!
    Jeg sammenlignede dem nok også lidt for meget med dunkindonuts
    De rigtig fedtede og søde sukker søde donuts!
    Men rigtig rigtig gode de bedste indtil videre!

    • Dejligt at høre Annie! Jeg har også selv ledt længe efter den rigtige konsistens. Sukkeret er jo nok en smagssag, efter min mening er det mere glasuren eller pynten der skal være den store sukkerbombe 🙂

      • Det er det måske ja, jeg vil prøve igen en anden dag med ekstra sukker, så vil jeg lade dig vide om de bliver bedre eller hvad 😉

    • Jeg ejer ikke en frituregryde 😉 og det skyldes at hvis jeg havde en ville den blive brugt ALT for tit 😀 Så jeg nøjes med en gryde med olie når det er nødvendigt.

  2. Hej!

    De ser dælme lækre ud!
    Hvordan har du lavet glasuren? Er det bare en alm. Med vand og flormelis, eller æg?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s