Tips and recipes to reduce food waste – Love Food Hate Waste
Jeg har fundet denne britiske side der kan hjælpe med at reducere madspild. De har en fin vejledning til hvad man altid bør have i sine skabe, køleskab og fryser. Den er dog britisk, så skal måske ændres lidt for at passe til os danskere 🙂 Marmite er ihvertfald ikke noget jeg rigtigt bruger…
Jeg har “danskificeret” den… Se her under!
I skabene bør man have:
- Olier og eddiker
- Pasta, ris, nudler, bulgur
- Sukker, mel
- Tørret frugt, honning
- Tun, tomater og bønner på dåse
- Tortillas, chips
- Masser af krydderier, boullion terninger
- Stirfry, tabasco, hot sauce, ketchup, sennep
- Karry pasta, kokosmælk
I køleskabet bør man have:
- Yogurt
- Mælk
- Creme fraiche
- Smør
- Ost
- Mayonnaise
- Æg
I fryseren bør man have:
- Fisk
- Grøntsager
- Brød
- Hakket oksekød og svinekød
- Kyllingebryst
- Rejer
- Kartoffelbåde/fritter
I følge hjemmesiden kan man ud fra disse basisvarer altid lave en god gang aftensmad… Og de har endda også en opskriftssamling der kan hjælpe til inspiration. Tjek det ud!
Ja, det er en uspper side, Love Food Hate Waste.
Vi har også de danske “søstre” her:
http://www.madspild.net
http://www.stopspildafmad.dk
Den danske Stop Spild Af Mad er nu også ret godt med 🙂 Og Madspild . net er også godt med.
PS: Vi kører nu også en kampagne med Arla – arla. dk har også en kæmpe gude til restemad – og den er på dansk 🙂